Idag kom jag att tänka på en barndomsfavorit – en äppelsoppa som min mormor Brita gjorde. Min mormor bodde i ett stort vitt trähus med gröna knutar och fönsterkarmar
Skala äpplen, skär dem i skivor och lägg dem strax i vatten, så rodnade icke, låt dem sedan koka med ett stycke kanel, och när de äro välmosade, så riv dem genom durkslag, späd sedan med vatten att soppanbliver lagom tjock, låt henne litet koka och giv henne smak med vinoch socker
ca 5 dl äppeljuice eller äppelmust (jag använde Tropicana). Värmande äppeldrink med rom, 4 personer ca 5 dl äppeljuice eller äppelmust (jag använde Tropicana)
Tropicana. Skiva bananen i små klyftor och lägg i en bunke. Häll sedan i filen, juicen och kanelen. Mixa detta tillsammans med en stavmixer eller en matberedare
Barnen fick så klart inte Pimm´s utan ett eget sommarbål med Tropicana apple, ett par droppar Grenadin och liten skvätt sockerdricka och en massa frukt
(Att jag gick upp berodde däremot på alla swirls, Baskin-Robbins-bägare, de nybakade varma chocolate chip cookies man kunde köpa i de stora köpcentren, alla bagles med cream cheese, Bugles, gallons av Tropicana juice, alla otaliga godsaker från Pepperidge Farm och så oändligt mycket mer
1 dl äppeljuice (Tropicana Cloudy Apple). 1 dl äppeljuice (Tropicana Cloudy Apple). Livets ekorrhjul spann på i rasande takt och plötsligt var det fredag igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.