Idag kom jag att tänka på en barndomsfavorit – en äppelsoppa som min mormor Brita gjorde. Min mormor bodde i ett stort vitt trähus med gröna knutar och fönsterkarmar
Skala äpplen, skär dem i skivor och lägg dem strax i vatten, så rodnade icke, låt dem sedan koka med ett stycke kanel, och när de äro välmosade, så riv dem genom durkslag, späd sedan med vatten att soppanbliver lagom tjock, låt henne litet koka och giv henne smak med vinoch socker
Här kommer dagens smak av höst. En syrlig och god äppelsoppa som varieras efter säsong. Höst-,vinter- eller sommaräpplen ger faktistk helt olika smaker
Koka upp vatten, äppeljuice, socker, kanel och russin. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Lägg ner i lagen och koka i ett par minuter tills de är nästan mjuka
Pumpa- och äppelsoppaViktigt är att du väljer äpplen av en syrligare sort, exempelvis Gravensteiner eller Belle de Boskoop, för att inte soppan ska bli för söt
. Svara på enkel fråga HÄR så har du chans att vinna ett utflyktskit bestående av 2 fina Höganäsmuggar, 2 sittunderlag och ett tetra pak med god äppelsoppa från Kiviks Musteri
Skala och riv morötterna. Dela, kärna ur och riv äpplena. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja ca 3 min utan att de får färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.