11 tsk
kanel till äpplenaSätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn. Mät upp ägg och socker i en skål. Vispa ägg och socker i minst 5 minuter med elvisp tills det är ljust och pösigt. Klipp till och lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna. Skölj och skala äpplen (valfritt) och kärna ur dem. Skär i klyftor. Blanda med socker och kanel. Blanda bakpulver och mjöl i en bunke. Vänd ner vetemjölet i äggblandningen och rör hastigt ihop till en smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager. Stick ner äppelklyftor jämnt fördelat i smeten. Hyvla smöret med en osthyvel och fördela över äpplena och kaksmeten. Grädda äppelrutorna i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna något innan du skär upp i rutor, förslagsvis 4x4 bitar till 16 stycken. Servera som de är. Gärna varma. Blir också goda med vaniljsås, vaniljglass eller grädde. Förslag är att värma något och servera med en kula vaniljglass på toppen som en dessert eller till fikat.
Jag är inte riktigt mätt på att baka på äpplen än. Man måste ju passa på när det är säsong. Den här gången blev det riktigt goda äppelrutor med en frasig utsida och en seg insida
Gör så här. Smält smöret, låt det svalna. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda mjöl och bakpulver, rör försiktigt ner matfett, mjölk och mjölblandning i äggsmeten
Jag är inte riktigt mätt på att baka på äpplen än. Man måste ju passa på när det är säsong. Den här gången blev det riktigt goda äppelrutor med en frasig utsida och en seg insida
Ugn 175º. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner smöret och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och citronskal i en bunke, vänd ner det i äggsmeten och rör till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.