Äppelrutor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 ägg, ekologiska
  • 14 dl strösocker
  • 14 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 1100 gram smör
  • 13 äpplen, ekologiska
  • 11 tsk socker till äpplena
  • 11 tsk kanel till äpplenaSätt ugnen på 175 grader - vanlig ugn. Mät upp ägg och socker i en skål. Vispa ägg och socker i minst 5 minuter med elvisp tills det är ljust och pösigt. Klipp till och lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna. Skölj och skala äpplen (valfritt) och kärna ur dem. Skär i klyftor. Blanda med socker och kanel. Blanda bakpulver och mjöl i en bunke. Vänd ner vetemjölet i äggblandningen och rör hastigt ihop till en smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager. Stick ner äppelklyftor jämnt fördelat i smeten. Hyvla smöret med en osthyvel och fördela över äpplena och kaksmeten. Grädda äppelrutorna i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Ta ut och låt svalna något innan du skär upp i rutor, förslagsvis 4x4 bitar till 16 stycken. Servera som de är. Gärna varma. Blir också goda med vaniljsås, vaniljglass eller grädde. Förslag är att värma något och servera med en kula vaniljglass på toppen som en dessert eller till fikat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.