Äppelkaka
Allergimat.com
Allergimat.com
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg,
  • 2 dl strösocker,
  • 4 1/2 dl glutenfri mjölmix, (sort utifrån känslighet)
  • 2 tsk bakpulver,
  • 2 tsk vaniljsocker,
  • 1 1/2 dl vatten,
  • 150 g smält smör eller margarin, (sort utifrån känslighet)
  • 3 st äpple,
  • 2 msk socker
  • 1 msk malen kanel. Vispa ägg och socker pösigt.
  • Smält fettet och låt det svalna eller använd flytande margarin direkt
  • Blanda mix med bakpulver och vaniljsocker och rör ner tillsammans med vatten och det avsvalnade fettet/flytande margarinet.
  • Häll smeten i en liten långpanna (25x35cm) klädd med bakplåtspapper.
  • Blanda kanel och socker i en plastpåse.
  • Lägg i äppelklyftor och skaka påsen.
  • Tryck ner äppelklyftorna i smeten.
  • Grädda i 200 c i ca 45 min
  • Låt kakan svalna och skär i fyrkantiga bitar.
  • Servera med vaniljglass eller vaniljsås till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.