Jag använde en pajform med lite högre kant (plus att jag gjorde en extra paj i en folieform för att ge bort - om du är uppmärksam och undrar över att det ser ut som olika formar på bilden)
I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Vaniljsås. Smält smöret och låt det svalna. Pudra äppelkakanmed florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Smält smöret och låt det svalna. Pudra äppelkakanmed florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
Fortsätt med andra deghalvan. Smula jästen i en bunke och häll över lite av mjölkblandningen i så att jästen löses upp, häll i resten av mjölken, kardemumman, saltet och sockret
Ta ut och låt svalna och servera tillsammans medvaniljsåsen. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka både stång och frön med mjölken och grädden
När vi gidte oss för en massa år sedan - då kunde han knappt tänka sig att brygga kaffe-men något hände och idag har han helt (nästan) kört ut mig ur köket, även om jag försöker återta reviret öite försiktigt med att ha vardagsmiddagen klar då han kommer hem
Jag valde att dekorera den lilla tårtan lite annorlunda mot den stora, den här blev mer åt giraff-hållet i färger med bruna pricka på gul botten och dekorationerna är gjorda i formar (som egentligen är till play-doh men aldrig använda)
Önskas en något mjukare skorpa kan bröden penslas med vatten ett par gånger under tiden de svalnar. Smula ner jästen i en degbunke, tillsätt vätskan och rör ut blandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.