Lägg på rikligt med jordgubbar och garnera med mynta. Sätt ugnen på 140°. Grovhacka nötterna. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 2628 centimeter i diameter
Toppa med. Sätt ugnen på 175-200 grader. Dela äpplena på mitten. Ställ dem i en ugnssäker form. Blanda ihop alla övriga ingredienser och häll över äpplena
Idag har jag bakat en mycket enkel och snabb (förutom ugnstiden) kaka med äpplen och utan bakpulver. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen
Placera formen kallt i kylen medan fyllningen förbereds. Placera dem med den kupiga sidan uppåt och skär snitt i 7 av halvorna som när man gör hasselbackspotatis. Häll över mandelsmeten och lägg ner de 7 äppelhalvornamed den kupiga sidan uppåt. Täck med folie om kakan får för mycket färg efter ca 30 minuter
Äppelhalvorna serveras gärna med grädde eller en hälsosam glass. Här frestar jag er med ett höstigt recept som passar utmärkt som både mellanmål och efterrätt - ugnsbakade äpplen med toscatäcke
Vi startar veckan med en äppelkaka. Den ena är min sambos mammas äppelpaj, den är gudomligt god (finns recept under fliken "recept) och sen har vi faktiskt denna kaka som jag ska dela med mig av idag
Servera äpplena varma tillsammans med vaniljglass. Eller matyoghurt sötad med honung eller vaniljsocker och det går även tillsätta mynta i yoghurten om man vill
Vare sig det är äppelsäsong eller inte gör jag gärna de här goda ugnsbakade äpplena med en härlig fyllning av mandlar, råsocker, kanel, vanilj, smör och sirap
Pensla med uppvispat ägg över hela ytan. Pudra på med brunt farinsocker och kanel. Vispa crème fraîche och vaniljpulver med elvisp till fast konsistens
Smörj en ugnssäker form med smör. Ugnstemperatur. 200 grader. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär den kupiga sidan av äppelhalvorna plana, så att de ligger stilla i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.