Jag hoppas verkligen inte att ni tröttnat på äpplen än, för här kommer ett till äppelrecept. Tillsätt äppelmos, kvarg, mjölk och rapsolja och blanda försiktigt runt
En storfavorit är äppelpaj som i dess vanliga utförande inte är något jag vill äta allt för ofta. Dessutom går den mycket snabbare att tillreda än den reguljära äppelpajen, vilket passar en rastlös själ som mig alldeles ypperligt
-) Så nu njuter jag av ett glas iskallt vitt och denna äppelpaj till efterrätt. Receptet är mitt eget, och det är faktiskt den enda äppelefterrätten som mina tjejer äter (frukt i bakverk är inget de annars gillar)
Själv fick jag mina av en kompis och därför testade jag igår att göra en Lc/Lchf äppelpaj. Såhär på höstkanten så är det nog många av er som har hela trädgården full med äpplen eller släktingar/vänner som mer än gärna ger bort äpplen
På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Jag älskar att bara äta dem som de är men de blir snabbt dåliga och är svåra att njuta av under en längre tid
Sockerlag. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och -frön i en gryta tillsammans med vatten, socker, citronsaft, stjärnanis och kanel, och koka i 20 minuter
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med och efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppel och kanelbullar
En enkel men jättegod efterätt som serveras med en klick kall grädde. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.