Ungefär en månad för sent har jag varit husmoderligochgjort eget äppelmos. Äppelsäsongen bara försvann i år, men har ni några äpplen kvar kan jag rekommendera att göra mos på dem, enkelt ochgott
En storfavorit är äppelpajsom i dess vanliga utförande inte är något jag vill äta allt för ofta. Det allra bästa med hösten är, förutom naturens färgexplosion, alla underbara frukter som ska skördas som exempelvis plommon, päronoch framför allt äpplen
Redan när jag vaknade och låg stilla som en sengångare kände jag hur det värkte i alla mina muskler. När jag började röra mig fick jag veta med besked att jo, jag har brutal träningsvärk idag
Själv fick jag mina av en kompisoch därför testade jag igår att göra en Lc/Lchf äppelpaj. Såhär på höstkanten så är det nog många av er som har hela trädgården full med äpplen eller släktingar/vänner som mer än gärna ger bort äpplen
Häll i smordform. Gör en topping. Bred på krämen på kakan, dekorera med kanel. Vispa 125 gram rumsvarmt smör med 2 dl strösocker. och 2 st grovrivna äpplen. Vispa ihop 50 gram rumsvarmt smör med 200 gram. philadelphiaost, 2 dl florsockeroch 1 tsk vaniljsocker. 2 dl strösocker. 2 st grovrivna äpplen. 2 dl florsockeroch. 1 tsk vaniljsocker
För några dagar sen såg jag att vi hade några äpplen i kylen som jag inte visste vad jag skulle göra med och efter att ha funderat en stund bestämde jag mig för att baka äppeloch kanelbullar
Stick ner äppelbitarna i smeten. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Nu får ni hålla i er för den här dagen har vi ätit så god mat både till lunch och middag. Båda recepten finns med i detta inlägg och jag garanterar er att om ni vill impa lite hemma nån dag så laga något av dessa recept
Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker. Koka i ca 30 minuter. 1½ dl äppelcidervinäger. 4 dl socker
Önskar er en skön söndagoch en bra start på nästa vecka. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Strö under vispning i lite i taget av sötningsmedlet och tillsätt ev smak-essens och färg
Och det bjöd vi tjejerna på i söndags då vi hade scrapträff. Ett gott minne är på den tiden jag jobbade på en av stadens pubar ochkocken där lagade en grymt godgulaschsoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.