Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Det blev en härligt saftig sockerkaka fylld med kanel och äppplen, kan inte bli smarrigare liksom. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Börja med att lösa upp jästen i det ljumma vattnet. Blanda sen ner resten av ingred och rör runt ordentligt, låt det stå och jäsa i ca 40 min♥ Släng ner smeten i 2 avlånga bröd formar och grädda på 200° i ca 40-60 min
Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Rör i äppelblandningen, kokosoljan, äggen och eventuellt lite vatten, så att smeten får rätt konsistens
Ställ kastrullen med såsen i vattenbad och fortsätt vispa till den kallnat. Önskar att jag hade ett stort äppelträd så jag kunde göra massor av gott mos och många goda bakverk av den egna skörden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.