Blanda samman äggulor, flor- och vaniljsocker i en skål, rör sedan i grädden. 300-350 g bär. Grädda tills bären blivit mjuka och skalet ljusbrunt, 15-20 min. 1-2 dl blåbär. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min. WHOOPIE PIES MED BLÅBÄRSKRÄM12 st250 g vetemjöl1 tsk bikarbonaten nypa salt100-125 g rumsvarmt smör150 g strösocker1 stort ägg, vispat1 tsk vaniljsocker4 msk creme fraiche3 msk mjölk50 g torkade blåbär (jag hade färska det gick det med men dem blir lite grön-blåa i färgen)florsocker, att sikta över. 225 g philadelphiaost6 msk creme fraicheca 50 g florsocker1 tsk vaniljsocker1 1/2-3 dl blåbär1. Grädda en plåt i taget i 10-12 minuter, tills kakorna har rest sig och stelnat. 300-350 g bär
Idag gjorde jag bovetegröt med hallondryck (1dl frysta hallon, 1,5dl apelsinjuice, 3/4dl bubbelvatten - mixa) och såklart den obligatoriska koppen med te
Forskning säger att vitlök kan sänka blodtrycket, innehåller A- B- och och C-vitamin, har antibakteriella egenskaper som sägs stärka immunförsvaret, är kärlvidgande och har slemlösande effekter
I veckan gjorde jag en kantarellsås som verkligen blev kanongod och som jag som sagt svängde ihop på en vardagkväll (så ni förstår hur lätt och snabb den är)
Glöm vitlöken, den passar bättre till champinjon och Karl-Johan. Vad som tycks locka mest är kantarellsås och de har jag gjort många gånger men aldrig så bra som denna
Sila skyn från grönsakerna, och smaksätt kantarellsåsen med några matskedar. Servera köttet med Kantarellsås , kokt broccoli och grönsakerna från steken
2-3 h före serveringen skivas kycklingen och läggs upp på fat. Bara att ringla över olivolja, strö över flingsalt och sedan baka i ugnen på 200-225 grader tills potatisen är gyllene med härligt krispigt skal
Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.