Finns det något som är mer passande än att baka lite julgodis. Hej. Snart är julen här. Nej exakt, så jag ville tipsa om wienernougat, något som jag inte gjorde förra julen, utan gjorde mest lite snöbollar, snickersbollar, cornflakesgodis och polkabräck
Här kommer en gammal favorit. Jag har tänkt göra lite olika julgodisar som man bjuda gästerna på. Om ni gillar Ben & Jerry’s cookie dough glass så kommer ni älska dessa
Ja fortsätter på inslagen bana och ger ännu ett recept på en nyttig och fräsch sallad. Denna gång är det en asiatisk glasnudelsallad med gurka, chili och koriander
Mat som tar tid på sig är kanske inte den bästa vardagsmaten, så känner ni att ni inte hinner mitt i veckan att tillaga denna kyckling så spar receptet till en helg och ta er då tiden
För några veckor sedan skrev jag om en av Paolos nya pastasåser och nu var det dags igen att prova. Den här gången en annan smak men med samma goda, färska pasta
För häromdagen när jag började baka så fortsatte jag och bakade lite till och sedan ännumer. Grädda på 200 grader i ca 40 minuter eller tills en provsticka kommer upp torr
Pralinerna har jag bara gjort så att jag penslat ischokladformar med mörk choklad ett par gångeroch låtit stå kallt mellan påstrukningarna,sedan fyllt formen med dulche de leche(kokt kondenserad mjölk)och fyllt till kanten med mer mörk choklad
Jag brukar försöka testbaka ett, för mig nytt julgodisrecept varje år, och i år testade jag och min gosetös detta superenkla recept som kallas snöbollar
TwitterFacebookSkriv utE-postMerStumbleUponGillaGilla Laddar. Grundreceptet till mitt långpannebröd innehåller 25-50 g jäst (den mindre mängden kräver något längre jästid men ger å andra sidan ett ännumer aromatiskt bröd), 5 dl degvätska, 50 g matfett (eller ½ dl matolja) ½-1 msk salt, 12-13 dl mjöl och 1-2 msk honung, farin, socker eller sirap
Nu har vi bakat ännumer påskkaka, kliecha, den här gången med valnötsfyllning. De här kakorna är inte lik söta som dadelkliecha men de är himla goda särskilt när de är nygräddade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.