Skala och tärna morötter och rotselleri, finhacka vitlök och strimla purjolök. Bryn morötter och rotselleri i margarin i en kastrull ett par minuter, tillsätt vitlök och purjolök och fräs glansig
Soppa är väl härligt. Jag tycker ofta att en soppmiddag känns mer värmande och välkomnande än andra middagar, varför vet jag inte riktigt men kanske för att min mamma alltid gjorde det extra festligt när hon kokade soppa
Det här är en lättlagad variant av redd grönsakssoppa eller ängamat som den också kallas. Den här lena och goda soppan brukar göras på sommarens första färska grönsaker, men jag gjorde en snabbare variant genom att använda frysta sommargrönsaker istället
Jodå visst var det ängamad som lagades till och åts i det Mårtenssonska köket i måndags, det var några stycken som vågade sej på en gissning och det var ju helt rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.