Ängamat – soppa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 ½ dl grönsaksbuljong
  • 12 potatisar
  • 11 palsternacka
  • 12 morötter
  • blomkål
  • 110 centimeter purjolök
  • 11 dl ärtor
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 msk majsstärkelse, till exempel Maizena
  • 1½ dl bladpersilja, hackad
  • 1 salt
  • 1 vitpeppar
  • 1 bladpersiljaSå här gör du 30 minuter Koka upp buljongen i en kastrull. Skala potatis, palsternacka och morot. Skär potatis, palsternacka och morot i cirka 1 x 1 centimeter stora tärningar. Koka rotfrukterna i buljongen i cirka 5 minuter. Skär blomkål i små buketter. Lägg i soppan och koka den i ytterligare 5 minuter. Skölj och strimla purjolöken. Lägg i purjolöken och ärtorna. Rör i grädden. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och red av soppan. Koka upp och låt sjuda i några minuter. Lägg i persiljan. Smaka av soppan med salt och peppar, toppa med bladpersilja. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.