1 bladpersiljaSå
här gör du 30 minuter Koka upp buljongen i en kastrull. Skala potatis, palsternacka och morot. Skär potatis, palsternacka och morot i cirka 1 x 1 centimeter stora tärningar. Koka rotfrukterna i buljongen i cirka 5 minuter. Skär blomkål i små buketter. Lägg i soppan och koka den i ytterligare 5 minuter. Skölj och strimla purjolöken. Lägg i purjolöken och ärtorna. Rör i grädden. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och red av soppan. Koka upp och låt sjuda i några minuter. Lägg i persiljan. Smaka av soppan med salt och peppar, toppa med bladpersilja. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
1Bryt sönder köttet i bitar och klicka ner det i soppan tillsammans med ärterna. Låt soppan puttra i ytterligare ca 10 minuter. 1Strö över hackad persilja och bjud soppan rykande het tillsammans med gott bröd
Normalt sett är det under söndagskvällarna, som jag brukar unna mig det där lilla extra, som en liten tallrik soppa, skaldjur eller så dricker jag en hel kopp te
Smaka av ängamatsoppan med salt och peppar samt garnera med hackad bladpersilja vid servering. Tillsätt till soppan och koka den ytterligare i 5 minuter
Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Låt soppan koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 30 minuter. Fräs trattkantareller (använder du champinjoner, skiva dem), tärnad palsternacka och morot, hackad lök och vitlök i en gryta med smör
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.