Äggkokotter med svampstuvning
Vardag.nu
Vardag.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g svamp, t.ex. champinjoner
  • 3 msk smör
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk kinesisk soja
  • peppar
  • 4 ägg Sätt ugnen på 200°. Skiva svampen och fräs den i smöret tills svampen börjar vattna ur och sjunka ihop. Pudra över mjölet och blanda runt så att det inte är några mjölkklumpar. Tillsätt grädde och mjölk, lite i taget, under omrörning. Låt koka i ca 5 min, tills stuvningen börjar tjockna. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Fördela den krämiga svampstuvningen i ugnssäkra formar och gör gärna en liten grop i mitten för äggulan. Knäck ett ägg över varje form. Gratinera mitt i ugnen i 10-12 min tills äggvitan stannat och äggulan fortfarande är krämig.
  • 30 dagar kvar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.