4 ägg
Sätt ugnen på 200°. Skiva svampen och fräs den i smöret tills svampen börjar vattna ur och sjunka ihop. Pudra över mjölet och blanda runt så att det inte är några mjölkklumpar. Tillsätt grädde och mjölk, lite i taget, under omrörning. Låt koka i ca 5 min, tills stuvningen börjar tjockna. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Fördela den krämiga svampstuvningen i ugnssäkra formar och gör gärna en liten grop i mitten för äggulan. Knäck ett ägg över varje form. Gratinera mitt i ugnen i 10-12 min tills äggvitan stannat och äggulan fortfarande är krämig.
ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ex. kantareller, champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk eller 1,5 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 tsk soja 0,5 krm finmalen vitpeppar ev
Smaka av med salt socker och peppar. Blir stuvningen för tjock späd med mjölk eller vatten. 200 g svamp1 dl rostad lök1 msk viltfond1 dl grädde1 dl mjölk4 msk mjölen skvätt tryffeloljanågra droppar soja för färgens skullsmör att steka ien nypa sockerHacka/skiva svampen, stek ur vattnet och tillsätt en rejäl klick smör
Gillar du inte lax kan du ersätta med räkor, skinka eller salami. 6 stycken. 200 g färsk spenat 1 mks smör salt 2 dl riven ost 6 ägg 6 msk vispgrädde Garnering
Skär röstin i portionsbitar och servera med halloumiskivor och en massa svampstuvning. Självklart också med inslag av kött och mejeriprodukter, men långt ifrån bara
Vi slängde iaf ihop en snabb ugnsomelett som vi serverade med en fantastisk svampstuvning. Denna dag började med en morgonpromenad som resulterade en underbart god lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.