Ädelostsås är gott. Med bacon blir det ännu godare och med blomkålsbuketter matigt. Den här såsen är perfekt att blanda med pasta så att det blir riktigt krämigt
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Möter upp min parhäst Victoria så har vi två dygn med möten och jobb framför oss. Vi hade det till sous vide Rostas i lördags tillsammans med ugnsrostad palsternacka / rödbeta
Smaka av ädelostsåsenmed svartpeppar samt ev. Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden
Mixa lingonenmed mixerstav. Tryck ut degen i en form med löstagbar form. Blanda creme fraiche, kesella,vaniljkesella,vaniljsocker,lingonsylt och kryddor
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Blanda samman smulad ädelost med créme fraiche och smaka av med salt & peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och stek filéerna ett par minuter på varje sida, salta & peppra en aning
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.