Köttet ska marineras i vinäger, chili och kryddor för att den ska få en god smak och bli extra mör. 6 portioner 800 g grytkött (jag använder lammkött) 1 gul lök 1-2 msk tomatpuré 2 tsk paprikapulver Ca 5 dl vatten Salt 0,5 dl olja till stekning Marinad. 800 g grytkött
Salta och peppra köttskivorna. Köttet är klart då det sipprar ut köttsaft på ovansidan. Lägg köttet att vila några minuter innan det skärs upp i sneda skivor
Skölj köttbiten och gnid in salt, peppar och paprikapulvret. Dra isär köttet med två gafflar. Vi åt köttet i pitabröd (hoppa över brödet om du äter LCHF) och med grönsaker och vitlökssås
Stek nu den halvtinade skaven och dra isär den i mindre bitar (Skav kommer i hela ”plattor” fryst men köttet faller isär då det steks) – Salta och peppra
Jag har ju gjort köttgryta många gånger förut men då använt mig av högrev för det mesta. Kommer ni över ett sånt köttstycke någon gång så tycker jag absolut ni ska testa denna grytan
Har ni någon favoritaffär där ni alltid handlar kött. Vi har börjat att åka till City gross en gång i månaden för att handla upp oss på kött och fylla frysen med