Skär bort skinnet på laxen och skär upp biten i tio lika stora bitar. Ta bort den grova stjälken på spenaten, skölj bladen och låt dem rinna av på ett hushållspapper
Vi går istället som två tosingar mot strömmen och bjuder er på ett riktigt lyckat pajexperiment, en tonfiskpaj som frun i köket svängde ihop efter bästa förmåga och kökstillgång förra veckan
Häll såsen över fisken och servera rätten med kokt ris eller kokt potatis. Värm ugnen till 200 grader , stek torskfilén ca 15-20 minuter,slå bort spadet om fisken är fryst
Lägg i fiskbitarna och ös över lite tomatsås. 1fisk, 400 g. 11 1/2 dl matlagningsgräddeHalvtina fiskblocket och dela det i 4 bitar. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter tills fisken är lätt att dela
När man gör fiskburgare är de lätt att smeten blir lös och faller sönder när man steker den. Därför brukar jag sjuda fisken först i några minuter i saltat vatten och därefter mosa fisken med en gaffel
Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Servera den frasiga fisken med mos. Lägg fisken i en ugnsfast form. Toppa fisken med blandningen. Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken