Ja eller vad ska man kalla den, vinostroga känns som ett passande namn då köttet jag använt är "stroganoffkött" finns färdigstrimlat på citygross, strimlat oxytterlår
Vi har nog slagit rekord i antalet grillmiddagar på rad nu. Förra veckan var det precis varje kväll och även helgen så jag bröt av med en ruskigt god biffgryta med stark sås och ris till
Dagens enkla men otroligt goda middag blev en gammal klassiker som vi gör lite då och då (men nu var det länge sedan) med lite olika smaksättningar, i dag valde vi den "vanliga" enkla varianten
4-6 portioner800 g nötkött (fransyska eller innanlår)1 lök5 ansjovisfiléer + 4 msk ansjovisspad1 msk sirap1-2 tsk ättiksprit (12 %)1 lagerblad5 kryddpepparkorn5 vitpepparkorn3-4 dl vatten3 msk vetemjöl + 3 msk vatten1 1/2 dl vispgräddeSmörSalt och pepparSmält smör i en stekgryta och bryn köttet runt om. 800 g nötkött (fransyska eller innanlår)
Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Mättande biffstroganof med ris och sallad. Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor till middag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad