Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
Kvällens grillmiddag blev en helgrillad rostbiff som fick gå långsamt i grillen. Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme. Jätte bra att frysa ner överblivet rödvin som isbitar, bara att ta fram när man behöver nån skvätt då och då
I alla fall så både räckte det och blev över av denna örtstekta rostbiff. Brukar servera hasselbackspotatis till ugnsstekt rostbiff, men det har blivit hasselbackspotatis en hel del i höst/vinter så det fick bli dillrostad potatis denna gång
De två sorterna kött var dovhjortsstek ochrostbiff som båda putsades och fick bli rumsvarma innan de saltades och pepprades och bryntes runt om i smör och olja på ett hett stekjärn
Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den i ugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Skala lök och vitlök. Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka. Det har varit en tid med lite mindre inspiration, tid, ork och lust för matlagning och då kände jag att matkasse var en bra lösning
Till middag blev det Rostbiff från Gödeberg Gårdsbutik här i Lindome, med svampsås. I somras hittade jag en sötpotatisplanta hos Plantagen som jag köpte och planterade i trädgården
Servera rostbiffen i tunna skivor med bulgursalladen. Rulla steken i pepparn och salta sedan runt om. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.