Ibland faller vissa rätter ur minnet fast jag älskar dem så mycket. Har inte gjort rullader på år och dag och blev plötsligt sugen på det häromdagen när jag höll i ett paket skivad lövbiff
Många vill äta rött kött till nyår. Jag kommer istället att satsa på ekologisk svensk kyckling och servera en örtsekt kycklingfilé med rostad pumpapuré och svartkål
Nu är det slut på lugnet för barnen, imorgon drar skolan igång efter ett långt jullov och det lär blir kämpigt att ta sig upp flera timmar tidigare än de är vana med
Antal portioner. 1020-24 svarta trumpetsvampar eller annan svamp2 msk smör2 msk matolja4 st finhackade gula lökar2 msk curry4 tsk gurkmeja1 l svampbuljong1 l hönsbuljong6 dl vispgrädde2 tsk rödvinsvinägersaltGör så här1
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Hacka löken och skiva selleristjäkarna tunt. Fräs tillsammans med pressad vitlök i olivolja i en gryta tills löken mjuknar
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Här kommer receptet på den fantastiskt goda potatisgratäng som jag gjorde sist vi hade matgäster. Idén till receptet kommer ifrån 'Genius Kitchen' (se här)