Hmm, tänkte jag… Stektagrönatomater borde vara en alldeles utmärkt LCHF-rätt. På torget vid Brommaplan, där jag handlar, samsas dessutom säsongens grönsaker med rabarber, jordgubbar och hallon som alla är tillåtna enligt LCHF-dieten
Ytterligare en vecka som bara rusade förbi, jag har kommit på mig själv med att sista veckorna önska en arbetsdag till, av flera skäl såklart jag har inte jobbat klart eller hunnit rättare sagt, tiden gick så fort så jag är inte redo för helg, i skolans värld där jag befinner mig i min vardag, så är det alltid lite för få veckor kvar av vårterminen i förhållande till vad som ska göras
Trots en nästintill evig sommar så är kolonilotts-tomaterna fortfarande gröna. Den här klasen tog jag in för någon vecka sedan och lade den i fönstret - nu börjar den sakta skifta till rött
En av mina favoritfilmer är “Steka grönatomater” och jag har aldrig prövat att göra det. Jag hade hur många tomater kvar på mina tomatplantor i år som inte hunnit bli röda
Stektatomater. Vitlöksstekta heta räkor. stora grönatomater. Bottna med en klick remoulad, ett salladsblad, de stekta tomatskivorna, räkor och remoulad igen
För några år gick det ju en film med stektagrönatomater i själva titeln, nog tusan borde det gå att fräsa upp våra tingestar redan innan de har fått sin röda färg
Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra. Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd
3 dl gröna ärtor. Vispa upp ägget i en skål. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar i en annan skål. Vänd fisken först i ägget sedan i ströbrödsblandningen
Strimla de soltorkade tomaterna. Pressa i vitlöken och tillsätt 3 msk olja från de soltorkade tomaterna samt balsamvinäger. 140 g Soltorkade Tomater. 1 st krukor Bladpersilja - färsk. 1 st krukor Basilika - färsk
I växthuset har jag skördat körsbärstomater en stor del av sommaren och plantorna formligen dignade av grönatomater och tomater på väg att mogna helgen som gick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.