Fisksoppa Skär fisken i bitar och lägg åt sidan. Smält smör i en kastrull eller gryta och stel lök, vitlök och chili några min utan att de tar färg annagl
Lättlagad festfilé 450 g kycklingfilé. 2 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1 krm oregano. margarin. 1 st burk champinjoner. 1 st paprika. 2 dl grädde Ica kuriren
Vegetarisk currygryta med kokosmjölk Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja Matklubben.nu
Rådjurssadel med potatisgratäng Rådjur. Värm ugnen till 175 grader. Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med smöret. Salta och peppra rikligt www.koket.se
Lax med röd curry och kokosmjölk Mat i vardagen som går fort men är jättegod, hm inte alltid helt lätt men det här är ett sånt recept Mina matminnen
Inbakad oxfilé med härlig svampfyllning Skär köttet i fyra lika stora bitar. Krydda med salt och peppar och bryn runt om i smör i stekpanna. Lägg på ett fat och låt kallna Hemmets Journal
Lyxig Räkpasta med Saffran, Tomater, Vitt Vin & Dill Pastan blev verkligen en succé och vi var så taggade på den att vi glömde det vita vinet i kylen… Nu precis innan jag ska tillbaka till Sverige har mina tankar varit för mycket på allt annat än nuet Gabriella´s MAT
Biff med kastanj och bambu Strimla biff, chili och lök. Stek dem på hög värme i en stekpanna med höga kanter. När köttet är genomstekt, slå över vattenkastanjer och bambuskotten Matklubben.nu
Italiensk torsk i panna Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 0,5 st purjolök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 100 gram soltorkade tomater 100 gram tomat(er) 240 gram svarta oliver , utan kärna 1 msk olivolja 0,5 tsk torkad timjan 0,5 tsk torkad oregano 1 dl matlagningsvin vitt 1 dl vatten 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar 25 gram Mat www.tasteline.com
Vit chokladmousse med passionsfrukt! Provade att göra vit chokladmousse med grädde och passionsfrukt idag. Barnen tyckte att den var jättegod Matrummet
Vit chokladmousse med havreflarn och hjortron Denna dessert kombinerar tre ljuvliga smaker, och det krispiga flarnet tillsammans med hjortronen och den lena moussen blir helt enkelt mums Sweetday
Vit chokladmousse – enkelt recept 3 dl grädde. 12 msk socker. 11 dl crème fraiche mittkok.expressen.se
Tigerräkor med smak av Medelhavet Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg tomaterna i en bunke med kokhett vatten och låt ligga 1 minut Matklubben.nu
Heta tigerräkor Tina räkorna. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grovhackad vitlök och skivad spansk peppar lite mjuka Hemmets Journal
Tigerräkor, sparris och löjrom som förrätt 2 personer. 8 – 10 frysta tinade tigerräkor per person. 1- 2 msk löjrom per person. 1 msk creme fraiche per person Receptbloggen.com
Kokospanerad lax i saffranssås Skär laxen i portionsbitar, om det inte redan är gjort. Vispa upp ägget. Blanda kokosflingor och hackad persilja på ett fat Matklubben.nu
Lax Asian style med broccoli, lime och cashewnötter Ingredienser Portioner. 4-6 1 kg laxfilé i bit med skinn 2 msk sesamfrön 2 broccoli (à 250 g) 2 lime 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 1 dl rostade cashewnötter 1 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm peppar Glaze 2 dl sweet chilisås 2 dl teriyakisås 1 röd chilifrukt (urkärnad och finhackad) 1 pressad vitlöksklyfta 1 dl hackad koriander (1 dl motsvarar ca 1 kruka) 1 1/2 msk finhackad ingefära finrivet skal av 1 lime 2 msk färskpressad limejuice 1 tsk torkade, smulade kaffir limeblad Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Pestobakade lammracks och potatisgratäng Blanda samman alla ingredienserna i matberedare. Smaka av med salt och peppar. Grilla eller stek först båda sidor tills det fått färg Valio
Helstekt lammfilé med rosmarinpotatis och getostsås Till förrätt blev det mina supergoda Heta chiliräkor med kokos. Nu har bloggandet lyst med sin frånvaro några dagar En Smak Av Karin
Örtstekt lammfilé Krydda köttet och bryn runt om i smör. Hacka vitlök och lök och blanda med örterna. Rulla filéerna i blandningen och lägg över i en ugnsfast form Hemmets Journal