Rådjurssadel med potatisgratäng
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2-1,5 kg rådjurssadel
  • 50 g smör, rumstempererat
  • salt, efter smak
  • vitpeppar, nymalen, (efter smak)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 100 g rotselleri
  • 2 msk tomatpuré
  • vatten
  • 1 dl rödvin
  • 2 lagerblad
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 5-6 enbär
  • rådjursfond (se beredning nedan)
  • 1 msk rönnbärsgelé
  • ev maizena, redning mörk
  • 1,5 l rönnbär, rensade frusna
  • 5 dl syltsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 dl konjak
  • 1 stor kanelstång (eller 2 små)
  • 800 g potatisar (6-7 stora fasta)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ost, riven stark (kan uteslutas)
  • rotfrukter (valfria)
  • smör
  • Rådjur1,2-1,5 kg rådjurssadel 50 g smör, rumstempererat salt, efter smak vitpeppar, nymalen, (efter smak) 1 gul lök 1 morot ca 100 g rotselleri 2 msk tomatpuré vatten 1 dl rödvin 2 lagerblad 0,5 tsk torkad timjan 5-6 enbär
  • Sås rådjursfond (se beredning nedan) 1 msk rönnbärsgelé salt, efter smak vitpeppar, nymalen, (efter smak) ev maizena, redning mörk
  • Rönnbärsröra1,5 l rönnbär, rensade frusna 5 dl syltsocker 1 tsk salt 2 dl konjak 1 stor kanelstång (eller 2 små)
  • Potatisgratäng800 g potatisar (6-7 stora fasta) 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2,5 dl standardmjölk 2,5 dl vispgrädde salt, efter smak vitpeppar, nymalen, (efter smak) 1 dl ost, riven stark (kan uteslutas)
  • Tillbehör rotfrukter (valfria) smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.