Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Ansa paprikorna och hacka dem. Hacka löken och bryn den med färsen och hackad rökt skinka. Häll i krossade tomater, ananasbitar, hackad paprika, pressad vitlök, kryddor och salt
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
. Igår var det Lindas tur att komma hem till mig. Främst var det för att maken skulle ta med sig Zack och Lindas äldsta dotter, Annie (som är ½ år äldre än Zack) att klättra (maken brukar klättra)
2. a maj idag och kylan verkar ha kommit tillbaka. Igår snöade det också, vilket i och för sig är typiskt aprilväder, men vi har ju blivit lite bortskämda med sol och vårvärme på sistone så mer snö och kyla vill man ju helst slippa
Ni måste testa denna chokladsås. Den smakar nästan som chokladpudding, fast godare. =)Chokladsås a la Viktväktarna4 portioner 1 PP/p 2 msk kakao1 tsk maizena2 tsk vaniljsocker2 tsk socker2 dl lättmjölkBlanda kakao och majsstärkelse i en kastrull
4 portioner6 ProPoints/portion 3 st kycklingfiléer á 125 g1 tsk olja200 g sockerärter6 st chilimarinerade vitlöksklyftor2 dl fraiche (max 5%)2 dl matlagningsgrädde (max 7%)1 tsk röd currypastasalt Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek i olja och currypasta
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och slå pastan i en ugnsform. Vispa ihop matlagningsgrädde, lättmjölk och chilisås och slå det över pastan