Kokbok

Kokbok

  • 10 Recept
Dansk remouladsås till panerad rödspätta

Dansk remouladsås till panerad rödspätta

God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Smörrebröd

Smörrebröd

Detta receptet är lånat från duktiga Mia Öhrn och hennes kokbok Franska bakverk som rekommenderas till den bakglade
Smörrebröd

Smörrebröd

Om det här funkar så ska det vara ett tidsinställt inlägg som kommer på måndag kring 7 på morgon. Om det inte funkar så kommer det nu, strax, på lördag alltså, kl 21 ungefär
Smörrebröd med fläskkarré

Smörrebröd med fläskkarré

Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar och låt den stå på köksbordet i ca 2 timmar
Smörrebröd med matjessill, ägg och brynt smör

Smörrebröd med matjessill, ägg och brynt smör

Smörrebröd kan man aldrig få för mycket av. Speciellt inte när de är prydda med sill. Nedan är en riktigt snabbmonterad variant som passar likväl i vinterrusket som vid midsommar
Danskt smörrebröd, grillad oxfilé och hemlagad hallonglass

Danskt smörrebröd, grillad oxfilé och hemlagad hallonglass

Vi har tillbringat helgen på landet. Då vi är mitt i arbetet med att riva ut det gamla köket från 1950-talet och ersätta det med ett nytt med moderniteter som fungerande spis och diskmaskin är mitt kök på landet lite begränsat just nu
Danskt smörrebröd

Danskt smörrebröd

Danskt smörrebröd är en matig macka där brödet ska vara så överöst av pålägg att det inte syns. Det här smarriga smörrebrödet passar både att servera som förrätt eller ensamrätt till lunch eller middag