När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Danskt grovt rågbröd. Har en flaska Gammel Dansk i min hand och vad passar inte då. Här har man tonat ned det bittra och lyft fram lakrits samt tillsatt lite extra hetta i form av chili
Lite grillad sötpotatis till gör det lite roligt och självklart slår du bea. Lägg den brynta oxfilén på ett galler med en ugnsplåt under och stick in en stektermometer i kärnan
se och det blev direkt en favorit för både maken och mig. Och paprikasalsan gör sig otroligt bra ihop med bearnaisesås (som vi valde att komplettera rätten med)
Servera köttet med en grillad tomathalva, steklökar, en skiva beasmör och din favoritsallad. Finhacka schalottenlöken och mosa ihop alla ingredienser med en gaffel
oxfilé,. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.