Man kan beskriva smörrebröd som en smörgås med ofantligt mycket pålägg. Smörrebröd med rostbiff, 8 st. 8 skivor Danskt rågbröd. Smörrebröd med rostbiff, 8 st 8 skivor Danskt rågbröd
4 skiva danskt rågbröd. Gurkmajonnäs. Blanda majonnäs, ättiksgurka och curry. Smaka av med salt. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper
Bred smör på brödskivan. Lägg på salladsblad, paprikaringar, leverpastej och gurka. Stekta champinjoner. Skiva svampen och stek i en stekpanna med smör, tills svampen börjar få färg och all vätska kokat in
Nämligen danska smörrebröd. Vi har tillbringat helgen på landet. Då vi är mitt i arbetet med att riva ut det gamla köket från 1950-talet och ersätta det med ett nytt med moderniteter som fungerande spis och diskmaskin är mitt kök på landet lite begränsat just nu
God eftermiddagen denna mulna måndag. Hoppas ni har en bra dag hittills. Jag och ungarna har hållt oss inne hela dagen idag, det känns ruggigt och kallt ute tycker jag och blir inte alls sugen på att ta mig ut genom dörren något nämnvärt
Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Jag glömmer aldrig ett danskt julbord jag var på för drygt tjugo år sedan. När vi åker över till Danmark så brukar jag passa på att äta anka eller dansk fläskstek för det finns ingen som kan tillaga det som just danskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.