Finsk kållåda
Stickan o snickar'n
Stickan o snickar'n

Finsk kållåda

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kål
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1 lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk mejram
  • svartpeppar
  • 3 msk sirap
  • 0,75 dl krossade korngryn

Beskrivning

    1.Ta bort den hårda träaktiga delen av kålen. Hacka kålen grovt.

    2.Hetta upp vatten, kål och salt i en stor kastrull. Rör om då och då.

    3.Skal och hacka löken, tillsätt i kastrullen. Koka i ca 30 minuter.

    4.Bryn köttfärsen. Blanda färs, mejram, sirap, svartpeppar och korngryn med kålen.

    5.Smörj en stor ugnsform. Häll kålblandningen (med vätskan) i formen. Sätt några klickar margarin eller smör på.

    6.Grädda lådan i nedersta delen av ugnen, 200 grader i ca 50 minuter. Servera med lingonsylt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.