Då detta är min egen receptbok gör jag en anteckning för min egen skull. Foto. Karin / bevemyrs blogg. Hela familjen älskar thaimat och det här receptet är en stor favorit
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Riktigt god och nyttig frukost. Till och med barnen gillade det. Chiapudding, 1 portion. 0,5 dl chiafrön. 2 dl kokosmjölk (mandel-, ris- eller valfri mjölk går lika bra)
Stek kasslerskivorna och lägg dem sedan i ugnssäker form. Vispa ihop kokosmjölken (men ta inte all vätskan, utan bara ett par msk), grädden, mango chutney och sambal oelek och smaka av