Skölj kikärtorna väl och häll bort spadet. Mixa kikärtor, honung, kokossocker, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och flingsalt i en matberedare
Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Nu har det gått alldeles för lång tid sen jag gjorde något riktigt chokladigt så jag passade på när jag testade mig fram med glutenfri bakning
Vaniljpannacotta med hallonsås. Det här är verkligen en dessert som funkar även LCHF. Den mjuka sötman från vaniljstången och hallonens syrlighet – mums
Grädda mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. Jag gillar mazarinkaka och jag gillar kladdkaka. Får jag presenetera en gammal favorit som är en blandning av de båda
Riv grönkålen i lagom stora bitar och skär bort den grova mittvenen. 1 l grönkålsblad (mittvenen bortskuren). Grädda mitt i ugnen i 10-15 min, tills grönkålen är krispig. 1 l grönkålsblad (mittvenen bortskuren)
Här ser ni ett smart och lättgjort snack/godbit. Den är no bake (gräddas ej), mejerifri och i två lager - ett rätt neutralt lager med cashewnötter och ett övre lager med choklad och hasselnöt
Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Idag är det födelsedagsfirande, och även om det inte är jag som fyller år tycker jag att det passar sig att baka lite
Mr C kom hem med en hel drös jordgubbar. Och vad passar väl bättre då än att baka jordgubbspajer. Ja du såg ju redan igår att vi mumsade i oss de här medan himlens portar stod fullständigt vidöppna och regnet piskade från både härsan och tvärsan, mysigt javisst men jag hade föredragit att sitta ute i trädgården och kalasat på de här
Detta blir ca 3 plåtar söt/surt godis. 25 gr gelatinpulver. 1 dl sockerfri saft. 1 dl vatten. (eller 1 dl sockerfri saft till för att få mer smak det rekommenderas)