I receptet på påsen står det att det är 2-3 portioner och att man ska ha 2 dl creme fraiche och 1 dl vatten men vi brukar dryga ut det med mer kyckling och lite mer creme fraiche och då räcker det lagom till två vuxna och två barn
Jag testade att göra en krämig saffranssås som kycklingen fick ligga och puttra i. Börja med att steka kycklingen i lite olja eller smör, tills den får färg
Jag har använt kycklinglår i det här receptet men har man tid kan man koka en kyckling eller höna och på köpet få en mustig buljong som kan användas till såsen
Kyckling Satay. Kyckling Satay. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn kycklingen i rapsolja, salta och låt chili, vitlök och ingefära steka med en stund så att det blir mjukt
Lägg i paprika strimlorna och kycklingbitarna. Kycklingbitarna måste bli genomstekta. 3 dl jasminris + 4,5 dl vattenCa 2 msk neutral olja 2-3 vårlökar (eller 1 smal purjolök)1 stor finhackad vitlöksklyfta1 stor finhackad gul lök1/2 medelstor röd paprika i strimlorCa 300 g kycklingfilé i smala strimlorCa 1 rågad tsk curry1 tsk mald spiskumminCa 2 msk fisksås2 ägg, lätt uppvispadeFörbered en liten långpanna med att smörja den lätt med lite av oljan, ställ åt sidan. Ca 300 g kycklingfilé