Stekte till ordentlig yta i smörolja och lät svalna något innan jag vacumpackade biten och lade i vattenbad med sousvide cirkulator på 57 grader och ställde tiden på 46 timmar, dvs till fredag kväll vid 18-tiden
Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sousvide (har du inte sousvide så går det bra att köra den i ugnen)
Vidareförädlad ett steg till genom att kryddas, packas i vakumpåse och tillagas sousvide, dvs i vattenbad under cirkulation, i 60 grader under ca 24 timmar
Tillaga fisken till perfekt temperatur med sousvide. Sousvide betyder ”under vakum”. Sousvide är ett speciellt sätt att värmebehandla mat på, utvecklat i Frankrike under 1970-talet. En portionsbit torskrygg per person värms (vakumpackad) i plastpåse till 48 – 52 grader med sousvide, beräkna 30 – 40 min värmning