Använd inte olivolja, den kapitulerar i värmen och laxen fastnar. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Stekte till ordentlig yta i smörolja och lät svalna något innan jag vacumpackade biten och lade i vattenbad med sous vide cirkulator på 57 grader och ställde tiden på 46 timmar, dvs till fredag kväll vid 18-tiden
Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Tillaga fisken till perfekt temperatur med sous vide. Sous vide betyder ”under vakum”. Sous vide är ett speciellt sätt att värmebehandla mat på, utvecklat i Frankrike under 1970-talet. En portionsbit torskrygg per person värms (vakumpackad) i plastpåse till 48 – 52 grader med sous vide, beräkna 30 – 40 min värmning
Den senaste tiden har jag börjat användasous viden mer även till vardagsmaten. salt & peppar. Vanligt är att jag förbereder en stek eller liknande på måndagskvällen
Berättade tidigare om att jag köpt en ny cirkulator försous vidematlagning – dvs i vattenbad på låg värme under lång tid i vakuumpåse eller plastpåse med zipförslutning
Vi använde hamburgare på grovmalen högrev. Själva hamburgerköttet kom från Köttmästarn (före detta Köttbaren), ett riktigt bra ställe både för att äta middag på och handla över disk
Sen använder jag inte något konserveringsmedel utan fryser in saften. Ljuvliga försommartid. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
I år kom det väldigt mycket frukt på det och trots att vi gallrade en hel del blev det till slut lite för trångt bland plommonen, många skrumpnar snopet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.