Malin

Malin

  • 48 Recept
Portergryta

Portergryta

En mustig och värmande portergryta passar perfekt till middag när det är kallt och mörkt ute. Till grytan serverades ugnsrostade rotfrukter
Apelsinmarinerad laxfilé

Apelsinmarinerad laxfilé

Snart är det dax för final i melodifestivalen och jag tror på vinst för Måns. Här kommer receptet på den apelsinmarinerade laxen som vi åt för några dagar sen
Perfekt Blomkålsmos

Perfekt Blomkålsmos

Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter
Saffransbullar med vanilj!

Saffransbullar med vanilj!

Du behöver. 50 gram jäst. 150 gram smör. 2 påsar saffran. 1 1/2 dl strösocker. 5 dl mjölk. 250 gram kvarg. 1/2 tsk salt
Mannerströms fiskbullar & kokbok

Mannerströms fiskbullar & kokbok

 . I helgen besökte jag bokmässan i Göteborg och fick möjlighet att äta Leif Mannerströms mat tillsammans med en skara matälskare
Tunna revben asiatisk touch

Tunna revben asiatisk touch

Tunna revben är roligt att göra, det går fort också och det sköter sig själv i ugnen. Bra är också att göra mycket, det kan man ha i veckan i matlådan eller bara äta kalla direkt från kylskåpet
Köttfärsfrestelse ala LCHF

Köttfärsfrestelse ala LCHF

Köttfärsfrestelse ala LCHF. Är det något som jag alltid älskat så är det potatis, potatisgratäng, stekt potatis, pressad potatis, hasselbackspotatis, hemmagjorda potatisklyftor i ugn, potatissallad, bakad potatis i ugn
Hemmagjord remouladsås

Hemmagjord remouladsås

Idag blev det den enkla vägen till middag. med färdigpanerad torsk som skötte sig själv i ugnen. Till torsken kokade jag färskpotatis och gjorde en egen hemmagjord remouladsås
Lasagne – en klassiker!

Lasagne – en klassiker!

Hej på er. Hoppas att ni har haft en härlig lördag. Här har det regnet i princip hela dagen, det känns verkligen som att hösten är här
Fläskgryta med äpple och dragon

Fläskgryta med äpple och dragon

Servings. 10. Cook Time. 45 Min. Lyxpaella med havskräftor och hjärtmusslor. 4. 60 Min. Smörstekt abborre med dillpotatispuré, brynt smör, betor och
Strimlad skinkstek i gräddig sås

Strimlad skinkstek i gräddig sås

Till 4 portioner. 500 gram skinkstek. 1 frp cantadou 4 peppar. 8 dl buljong. 1 gul lök. champinjoner. lite matlagningsgräde
Banoffepaj

Banoffepaj

Receptet på pajen som jag gjorde till fars dag har efterfrågats på jobbet så jag tänkte att det är lika bra att lägga ut recpetet på bloggen
Chevrepannacotta med caviartopp

Chevrepannacotta med caviartopp

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Skär bort kanterna och smält getosten med grädden i en kastrull

Broccoligratäng med ost och bacon

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär broccolin i stora buketter och koka nästan mjuk i lättsaltat vatten. Klyfta tomaterna
Tonfisk i currysås

Tonfisk i currysås

Tonfisk i currysås. Hej och god eftermiddag mina vänner. Hoppas ni fått en bra start på denna veckan. Själv började jag med ledig dag igår, och idag har jag bara en halvdag vilket innebär att jag och barnen fick mysa idag på morgonen också
”Bröad” torskfilé.

”Bröad” torskfilé.

En härlig torskfilé smakar alltid fint, extra gott blir det om man hackar nötter och vänder den i det innan man steker den gyllengul i smör
Kåldolmar med gräddsås och lingon

Kåldolmar med gräddsås och lingon

1st vitkålshuvud. 500g blandfärs. 1st ägg. 1dl vispgrädde. 1+1dl kokspad från vitkålen. 3msk finhackad lök. 6g salt