Gjorde som jag vanligen gör den enkla varianten jag hittade i Vår Kokbok för många år sedan. Hittade några skrumpna äpplen i fruktskålen idag så det fick bli en äppelpaj till barnens stora glädje
Jag har inte varit så förtjust i rödbetor förut. De har liksom smakat för mycket… rödbeta. Men efter att ha ätit en väldigt god rödbetspaj och de här chèvregratinerade betorna så tar jag tillbaka allt
Råraka. Skala potatisen och riv på den grova sidan på rivjärnet. Krama ur vätskan. Stek på medelvärme med skirat smör tills potatisen är krispig och gyllenbrun på båda sidor
Jag tycker att en äggröra ska vara krämig, lätt saltad och serveras med knaperstekta bacon. Det var länge sen jag gjorde äggröra och har tydligen glömt bort hur fort det går
1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Platta ut mördegen något (om du använder mördegsrulle så dela den i fyra lika stora plattor), smula sönder osten (en ostbit till varje platta)
Härligt god, oerhört lättlagad och billig (vad gäller priset alltså), ja den beskrivningen passar väldigt bra in på dagens vegetariska sopptips här i Mårtenssons kök
Vit chokladmousse toppad med daim. 4-6 port. 3 dl vispgrädde. 75 g vit choklad. 1 ägg. 1 hackad dubbeldaim. Smält chokladen över ett vattenbad, rör hela tiden så att du får en slät smet och så fort den smält tar du bort den från värmen
Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt. När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Tårta med smak av hallon, marshmallow, kokos och mjölkchoklad. Jag tar ofta med mig en överraskningstårta när jag är bortbjuden på större kalas hos mina närmsta vänner