Pannacotta
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 11 st vaniljstång eller  1 tsk vaniljsocker
  • 10.5 dl strösocker
  • 12 st gelatinblad
  • 1 säsongens bär eller frukt
  • 1 ev. citronmelissLägg gelatinbladen i blöt.
  • 1 Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen.
  • 1 Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången). Om du använder vaniljsocker så räcker det att det bara kokar upp.
  • 1 Fiska upp vaniljstången (och släng den).
  • 1 Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig.
  • 1 Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
  • 1 Strö över (tinade) bär eller frukt samt eventuellt citronmeliss. Servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.