Det här såsen fungerar lika bra som en pastasås eller som en kycklinggryta till ris. Det är upp till dig själv vad du vill servera till den, jag hade själv pasta till den dag jag lagade den och toppade allt med lite färskriven parmesan
Koka pastan enl anvisning på paketet. Häll av vattnet från pastan och rör i kassler och lök, häll över ädelostsåsen och rör runt låt allt bli varmt och servera genast
Jag kände att detta jubileum skulle firas på italienskt vis, så även om jag större delen av tiden äter glutenfritt, blev jag så himla sugen på att göra riktigt, hederlig pasta
Koka pastan, den ska ha lite tuggmotstånd. 1 stor långpanna, ca 12 portioner (du kan halvera mängden om du vill göra mindre sats) 1000 g pasta 50 g smör 1 purjolök eller 2 st lök 6 msk vetemjöl 1,5 l mjölk (gärna 3% fetthalt) 300 g riven cheddarost (annan ostsort funkar också bra om du vill ha mildare smak) 100 g vanlig riven ost 2 tsk dijonsenap (kan bytas ut mot vanlig senap eller uteslutas) 2 krm riven muskotnöt Ca 2-3 dl färsk eller inlagd jalapeno (justera mängd efter smak) Salt & peppar Gör såhär. 1000 g pasta
Jag älskar pasta. När pastan kokat klart häll över i durkslag och sen direkt tillbaka i kastrullen. 400 gr Italiensk pasta1 purjolök5 dl gräddeLjus maizenaCurryCayenneSaltFrysta skalade räkorKoka pastan enligt anvisning på paketet. Pasta 400 gr