Provat Och Gillat

Provat Och Gillat

  • 26 Recept
Nudelsoppa med kyckling

Nudelsoppa med kyckling

Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 4 kycklingfiléer 250 g sojabönor 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Gräddig svartkål med citronkyckling

Gräddig svartkål med citronkyckling

Blanda olja, soja, pressad vitlök, honung, citronsaft, timjan och balsamvinäger. Ta upp kycklingen och bryn den på båda sidor i en stekpanna med smör
KYCKLING I UGN MED DRAGON & FRANSK SENAP

KYCKLING I UGN MED DRAGON & FRANSK SENAP

Detta kanske inte när vi ska ha gäster, men på söndagar och vardagar nästan ett måste. Jag har fullt upp på vardagarna och ogillar egentligen att laga mat då över huvud taget
Halloumisallad till grillat

Halloumisallad till grillat

Hetta upp en torr panna och rosta pinjenötterna. Tärna zucchini och aubergine, finhacka vitlöken. Rör ner tomaterna och låt allt fräsa en stund i hop
Kall sås till panerad fisk

Kall sås till panerad fisk

Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn. Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong (vin) och timjan. Skala räkorna och lägg dem i soppan
Kokt kyckling med currysås

Kokt kyckling med currysås

Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Tillsätt hackad schalottenlök, tärnat äpple och låt det fräsa med en stund
Kyckling med Pak Choi

Kyckling med Pak Choi

De är mina tuffaste kritiker, både när det gäller mat och bak, för de är helt ärliga. Detta recept kommer från viktväktarnas kokbok ”Var dags mat” och rekommenderas stark
Fläskfiléröra i pitabröd

Fläskfiléröra i pitabröd

Pitabröd är ju alltid najs att fylla med något gott och den här röran är supersmarrig. Tänk er själva en salt och krämig röra med fläskfilé och bacon med krispiga grönsaker och sås i ett varmt bröd
Hummus

Hummus

Supergott, lätt att göa och kan användas till så mycket. Godast tycker jag är att doppa något gott bröd i den och eftersom jag befinner mig i Helsingfors så är rågbröd mitt tips
Höns/kyckling och curry

Höns/kyckling och curry

Plocka sedan av allt kött och hacka i mindre bitar. Ta en stor smörklick och lägg i en större kastrull och ha i all curry
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Ett gott tillbehör till många rätter, kanske allra bäst till kött och rätter med asiatisk touch. Skala och skär rödlöken i tunna skivor på mandolin
Kryddigt äppelmos

Kryddigt äppelmos

Höst är äppelmostider och ju regnigare morgnar den bjuder på desto kryddigare äppelmos behöver man. Skala äpplena och skär i klyftor
Rislåda med kassler

Rislåda med kassler

Vispa grädden, blanda i chilisås och majonnäs. Slå det över riset, kasslern och purjolök. Rislåda med kassler
Vitkålsgratäng

Vitkålsgratäng

Fullt upp på jobbet, fotbollsskola för Lisa, planering för kommande konfirmation och födelsedag mm. Igår hade jag verkligen behövt min vinterjacka när jag satt nere på Värmbols IP och tittade på Lisa när hon spelade fotboll
Kotletter i ugn

Kotletter i ugn

Flytten är i full gång och inatt sov vi första natten i nya lägenheten, i vår splitter nya soffa. Förberedelserna är minimala och smakerna är klockrena