Jag undrar om jag inte har lite japan-blod i mig… Nä, tyvärr inte. Skulle inte ha något emot att ha en släkting därborta som man kunde dels få hälsa på men också ha en chans att lära sig mer om japansk mat
Brukar ha blandad tur med mina vegetariska biffar men denna gången blev det full pott. Att jag bloggar måste ju betyda att jag har något riktigt gott att dela med mig av
Jag testade att laga pasta carbonara gjord med kantareller istället för bacon. Det blev supergott. För att få till den rökiga smaken som bacon har tillsatte jag några droppar rökarom från liquid smoke, den hittar du i de flesta mataffärer
Det mest typiska för det persiska köket måste ändå vara deras ris och saffran. Om man försöker dra ner på kolhydraterna får tyvärr riset stryka på foten
Vad är nyttig mat för er. Efter jul och nyår är det många som vill få en fräsch start på det nya året. För vissa kanske det innebär personliga mål som att börja planera mer, ta hand mer om sig själv eller kanske bara något enkelt som att bli bättre på att höra av sig till en vän
Print Ärtpesto Personer. 4-6 Ingredienser 3 dl gröna ärtor 2 dl riven pecorino ½ - 1 kruka färsk basilika 50 g solroskärnor 1 vitlöksklyfta ½ dl kallpressad olivolja Salt och svartpeppar Tillagning Riv pecorino på den grövsta sidan av rivjärnet
Idag valde vi den vegetariska rätten, Morots-och halloumiburgare. Kul att hitta säkra vegetariska kort att kunna variera med, för jag vill ju gärna minska vår köttkonsumtion lite
Fullträff. Traditionellt blomkålsris är gott men detta är ännu godare. Vill egentligen inte kalla det blomkålsris då det inte smakar blomkål alls men det är ju trotts allt huvudingrediensen
1. Fräs morötter och lök i olja i någon minut. Tillsätt allt utom halloumi och vita bönor. Låt det stå och puttra i tills linserna är klara, ca 15–20 minuter