Nykokt kronärtskocka äts blad för blad, doppade i smör med en gnutta citron. Men som med allt annat så handlar smak så ofta om både råvarukvalitet och tillagning, och för något år sedan så kunde jag inte motstå de där bladiga bollarna i grönsaksdisken
PS Att kronärtskocka dessutom är kollossalt nyttigt för matsmältningen, och bl a innehåller ämnet inulin som främjar goda tarmbakterier, är ju rena rama bonusen
Förutom att det det lite tid att koka så är kronärtskockan faktiskt en väldigt bra vän i matväg jag gillar ju att ”pilla” lite med mat och inte äta så fort
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Gröp ur hålet i mitten med en sked. Rosta pumpakärnorna hastigt i en stekpanna på medelvärme. Gröp ur avokadon och mosa den med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar
Smaka av blandningen med salt och peppar. Fyll bottnen av kockan med fyllningen och gratinera dem i ugnen i 200 grader tills färskostfyllningen smält, ca 15 min
Bind fast en citronskiva i botten på varje kronärtskockamed steksnöre. Vill man vara noggrann så kan man ta bort de där trådarna, och om man vill snygga till dem även de nedersta bladen och jämna till bottnarna med en vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.