Magiskt god vitkålsgratäng 800 g Vitkål. 100 g Lök (gul). 15 g Vitlök. 3 dl Grädde 40%. 1 dl smetana. 150 g Färskost. 1 tsk Sambal oelek www.lchfarkivet.se
Smashad blomkål med vitlök och parmesan 400 g Blomkål. 1 40 g Purjolök. 1 20 g Vitlök. 1 70 g Smör. 1 50 g Parmesan (färsk). 1 2 msk Persilja (hackad) www.lchfarkivet.se
Citron- och vitlöksstekt brysselkål Mer grönt till julbordet. Detta goda tillbehör passar perfekt till det varma, köttbullarna, prinskorven och skinkan 3 kockar 7 kids
Garlic Mushrooms 4 tablespoons unsalted butter. 1 tablespoon olive oil. 1/2 an onion chopped (optional). 1 pound (500 g) Cremini or button mushrooms mealplannerpro.com
Blomkålsgratäng med hasselnötter 1 blomkålshuvud, cirka 700 g. 2 fänkålsstånd. 2 dl kokspad mittkok.expressen.se
Pastagratäng med zucchini, tomat och mascarpone 400 g pasta, gärna orrechiette eller annan valfri pasta 3 msk olivolja 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 burk hela konserverade tomater 2 msk tomatpuré 1 zucchini 1 burk mascarpone 2 dl vällagrad ost, riven salt peppar färsk basilika, till servering www.koket.se
Grillad sparris med fetaostkräm och honung Ingredienser Portioner. 4-6 150 g fetaost 2 dl smetana 2 knippen grön sparris (à 250 g) 1 tsk finrivet citronskal 1 msk flytande honung 1/2 dl hackade rostade hasselnötter olivolja (till pensling) 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Rostad sötpotatis med getost och mynta Ingredienser Portioner. 6 1 kg sötpotatis 3 msk olivolja 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 200 g getost 2 msk hackad mynta Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Pasulj prebranac sa kobasicom 500 g pasulja. 11 kg luka. 1malo ulja ili masti. 12-3 lista lovora interproduct.me
Zapečene mahune 300 gr mahuna. 1500 ml mlijeka. 180 gr putera. 13 kašike brašna. 150 gr parmezana. 14 kašike prezle. 1soNačin pripreme Mahune obarite u slanoj vodi dok ne omekšaju www.domacica.com
Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana 2 aubergines (stora) 1,5 msk salt 4 klyfta vitlök 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico 2 burk Zeta Plommontomater 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller vanligt vitt vin) salt svartpeppar, nymalen 1 kruka basilika, de plockade bladen 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana, skivade (á 125 g) 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven www.koket.se