Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Idag har jag äntligen testat en fiskgratäng, som jag egentligen hade tänkt laga förra veckan. Vispa ihop grädde, creme fraiche och fiskbuljong utan att såsen kokar
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Tina fisken till hälften om du använder djupfryst. Skala räkorna och lägg skalen i fiskbuljongen. Lägg i fisken och sjud i ytterligare 7 minuter. 2 dl fiskbuljong. 400 g torskfilé 1 nät blåmusslor 2,5 dl torrt vitt vin 2 dl fiskbuljong 300 g räkor med skal 0,5 purjolök 0,5 gul lök 1 msk smör 1 klyfta vitlök 1,5 tsk tomatpuré 1,5 tsk salt 1 tsk torkad basilika 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 0,5 g saffran (1 paket) 2 tsk persilja, finhackad
4 600 g spättafilé 900 g fast potatis 2 dl smetana 1 fiskbuljongtärning 1 dl vatten salt och peppar 1 kruka dill 250 g broccoli 1 citron Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fiskspett. Skala räkorna och dela fisken i bitar, 3x3 cm. Aioli. Blanda äggula, pressad vitlök och senap. Vispa i oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle
Som vi skrev redan i torsdagens inlägg så är det en hel del fisk som hamnar i våra magar, och tänk att det åter igen i dag serveras fisk här på bloggen
Smördegsform. Sätt ugnen på 180 grader. Stansa ut 4 rundlar av smördegen ca 10 cm i diameter. Skär ut 4 remsor, ca 2 cm breda, och tvinna dessa och kläm fast som en kant runt bottnarna