Servera kycklingfilén tillsammans medstekt potatis, en krispig sallad och den goda såsen. En "enkel" stekt kycklingfilé som får sällskap på tallriken av lite stekt potatis och en fantastiskt krämig och god sås
Om middagsmaten inte räcker till matlådor så händer det ibland att jag, till mångas förskräckelse, fyller dem med något så simpelt som pulvermos och stekta fiskpinnar
Till spetskålen äter man med fördel stekt lök – och här pratar vi verkligen stekt lök. Ta bort ev fula blad på spetskålen, skär den i ganska tunna klyftor och krydda med salt & peppar
Jag vet att det är gott – för vi har ätit det – då medHavsabborre. Fisken serveras med en god kalvfond där tomat, citron och kapris ger fonden en syrlig smak
Så här gör du Salta lite på fisken och stek sedan i smör med skinnsidan ned tills gyllene. Känn gärna med potatissticka att man kan sticka genom köttet
1 spetskål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 4 kycklinglår 1 tsk salt 2 msk rapsolja 100 g Arla® Svenskt Smör 10 kvistar färsk timjan 2 hackade vitlöksklyftor 1 spetskål ½ dl hackade rostade hasselnötter
Stektabborremed betor, brynt smörhollandaise och pepparrotEn rätt med klassiska smaker till fisk. Skär dem sedan i mindre bitar och lägg dem i en kastrull med lite olivolja och flingsalt
Filéa abborren och vänd i grädden (spara grädden). Lägg i en kastrull med vatten, vinet och vinägern och koka upp tills knappt en fjärdedel av vätskan återstår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.