Matts kokbok

Matts kokbok

  • 13 Recept
Dagens recept: Vinbärsparfait

Dagens recept: Vinbärsparfait

DAGENS RECEPT 14-08-01. VINBÄRSPARFAIT. Läcker och läskande är denna lätta parfait, som du gör på röda eller svarta vinbär alltefter tillgång och smak

Hoummos

Häll av kikärtorna och skölj dem. Skala vitlöksklyftan. Lägg ärtor och vitlök i en mixerskål och mixa tillsammans med spiskummin, pressad citron samt sesamolja
Röd vinbärssaft

Röd vinbärssaft

2 l vinbär. 17 dl vatten. 16 dl strösocker. 11 krm natriumbensoat. 12 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det här behövs

Rårisgröt

Lägg riset i en bunke och häll på vatten. Låt svälla i ca 10 timmar. Slå bort blötläggningsvattnet. Koka riset med salt, vaniljsocker, kanelstänger i nytt vatten i ca 30 minuter eller tills grynen är mjuka
Rabarberpaj med vegansk maräng

Rabarberpaj med vegansk maräng

Rabarberpaj med vegansk maräng. 16 juli 2017, 17. 36. Om det går att göra veganska maränger. Oj ja. Först blev det dock Marshmallows, så vi trodde att vi hade misslyckats (eller misslyckats är väl inte rätt ord, det var väldigt gott med marshmallows också)
Lättgjorda kikärtsbiffar

Lättgjorda kikärtsbiffar

2 burk kikärtor. 11 st gul lök. 11 st vitlöksklyfta. 12 msk hackad persilja. 10. 5 tsk salt. 11 krm peppar. 11 msk maizena
Italiensk maräng - Grundrecept

Italiensk maräng - Grundrecept

Mät upp 300 gram socker med 100 gram vatten i en kastrull. Använd en rengjord rostfri bunke till äggvitorna, det får inte finnas något spår av fett i bunken
Svartvinbärssylt

Svartvinbärssylt

Söt och syrlig sylt som passar till allt. Till havregrynsgröten på morgonen, till pannkakorna eller varför inte som en dessert med vaniljglass