Röd vinbärssaft
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 l vinbär
  • 17 dl vatten
  • 16 dl strösocker
  • 11 krm natriumbensoat
  • 12 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det här behövs:Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.
  • 1 Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.
  • 1 Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.
  • 1 Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.