Spontan handlade en fläskkarré i mataffären för någon dag sedan eftersom den såldes till lågt pris. När jag väl var hemma visste jag inte vad jag skulle göra med köttbiten
Skär köttet i grytbitar och bryn dem i 2–3 omgångar i oljan i en stekpanna. Blanda allt kött i pannan med curry-pastan och fräs under omrörning cirka 1 minut
Lövbiffsgryta. 4 port. 2 tsk margarin400 g lövbiff12 hela färska chaminjoner1 liten gul lök1 tsk paprikapulver1 msk vetemjöl1 dl kycklingbuljong4 msk tomatpurésalt och peppar2 dl gräddfilSmält matfettet i en stekpanna
Skala och hacka löken. Skala och dela moroten i grova bitar. Värm en stor stekgryta eller bryn köttet i en stekpanna och lägg över i en större gryta att koka köttet i
En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds