Turkiet

Turkiet

Turkisk pide

Turkisk pide

Imorgon är det "Halv åtta hos mig" träff hos en av grannarna. Vi är åtta personer. Värdinnan gör efterrätt och huvudrätten
Zucchini Dolma / Kabak Dolmasi

Zucchini Dolma / Kabak Dolmasi

Du behöver. 5-6 st zucchini. 2 st tomat. För innehållet. 1 st stor gul lök. 1 st sivri paprika. 1/2 knippe persilja

Pogaca - Turkiska piroger

1. Blanda ljumet varmt vatten med 1 paket torrjäst i en skål och låt stå 15 min. 2. Lägg mjölen i en skål och tillsätt sedan jästen i (steg 1)
Turkiska Pizzan Kallas Lahmacun

Turkiska Pizzan Kallas Lahmacun

Åker ni till Turkiet så tycker jag att Ni ska prova Lahmacun i där. I Turkiet baks den i stenugn. Turkiska Pizzan Kallas Lahmacun

Smakbitar från det turkiska köket

Med andra ord – Turkiet here we come. Man kan säga säga så här, jag blev kanske inte förälskad i just det här vinet men jag blev inte heller avskräckt från att prova fler viner från Turkiet
Ramadan bröd (Ramazan pidesi)

Ramadan bröd (Ramazan pidesi)

Välkommen Ramadan. Ramadan började i onsdags för muslimer. Jag tror de flesta vet att det är månaden då muslimer fastar i en månad från skymning-gryning
Lätta färska gröna bönor

Lätta färska gröna bönor

Det har blivit mycket inlägg från mina resor. Jag vet inte om det är intresannt för er eller inte, då det här egentligen är en matblogg
Manti med tomat&yoghurtsås

Manti med tomat&yoghurtsås

Mitt första försök att göra manti alldeles själv. Det här är en rätt som jag älskar och den har sitt ursprung från mina föräldrars stad Kayseri
Dolma

Dolma

1. Skölj riset och lägg det i en skål. 2. Skär en tomat, en lök och vitlöken i bitar och blanda med riset. 3
Mustig köttgryta (Güvecte et sote)

Mustig köttgryta (Güvecte et sote)

Här är min fina form från Rice. Tänk att den gör verkligen bilden med sin fina form och pastellfärg. För maten blir ju så mycket godare när det ser gott ut
Rykande het osmansk gryta....

Rykande het osmansk gryta....

Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar
Turkisk äggröra

Turkisk äggröra

Blanda ägg, grädde och kryddor. Hacka lök och tomat och fräs i smör några minuter i stekpanna. Häll på äggblandningen och smulad fetaost
Turkisk gryta tillagad i ugn

Turkisk gryta tillagad i ugn

God gryta som sköter sig själv i ugnen. Släng i de grönsaker du gillar, krydda allting och låt sedan tillagas långsamt tills köttet är helt mört
Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Turkisk söt dessert (Sekerpare)

Söta desserter med sockerlag är vanligt i Turkiet. Ni har säkert alla hört om baklava som görs av smördeg