Marikes Bästa

Marikes Bästa

Fiskarfruns lyxiga fiskgratäng

Fiskarfruns lyxiga fiskgratäng

Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform. Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull
Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Revbensspjäll – recept Jennie Walldén

Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med almuniumfolie, ångan som bildas ska stanna kvar under folien
Quinoasallad med jordnöts- och ingefärsdressing

Quinoasallad med jordnöts- och ingefärsdressing

Mycket god vegansk sallad. Hemligheten ligger i dressingen. Vi köper så mycket ekologiskt som möjligt utan att skriva ut det i ingredienslistan, men anledningen till att vi skriver att just jordnötssmöret bör vara ekologiskt här är för att det bara innehåller jordnötter och salt
Baba Ganoush

Baba Ganoush

Gjorde baba ganoush till veckans mat, en god och enkel röra som jag tycker passar till det mesta. Auberginen får gärna bli lite svart utanpå när det rostas, det ger en lite fylligare och nästan rökig smak
Currykyckling

Currykyckling

spiskumminfrön. 1korianderfrön. 1bockhornsklöver. 1gula senapsfrön. 1kardemumma, från gröna kapslar. 1svartpeppar
Bräserat lammlägg med indiska smaker

Bräserat lammlägg med indiska smaker

Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
Sommarpaj

Sommarpaj

Den här bjöd jag jobbet på i fredags och när min kompis fick se en bild på den begärdes den som efterrätt i midsommarhelgen
Kyckling i het jordnötssås

Kyckling i het jordnötssås

Det var den helgen det. Bara en veckas jobb nu sen är det semester. Fyra veckors nästan helt oplanerad semester
Auberginegryta mirza ghasemi

Auberginegryta mirza ghasemi

aubergine. 1vitlök. 1gurkmeja. 1mogna kvisttomater. 1tomatpuré. 1socker. 1salt. 1ägg. 1valnötter. 1bladpersilja, finhackad1
Marmelad av rabarber, vanilj och kardemumma

Marmelad av rabarber, vanilj och kardemumma

Hej min vän,. Hur mår du. Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis. Lyllos mig. Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över