Sommarrulltårta med citron och mascarpone
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl vetemjöl
  • 11 dl maizena majsstärkelse
  • 10,5 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 tsk kardemumma, malen
  • 13 dl vispgrädde
  • 1250 g mascarpone
  • 11,5 dl citroncurd
  • 11 citron, skal och saft
  • 1 valfria bär, t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortron
  • 13 ägg 2 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 dl maizena majsstärkelse 0,5 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 Citronkräm3 dl vispgrädde 250 g mascarpone 1,5 dl citroncurd 1 citron, skal och saft
  • 1 Servering valfria bär, t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortronVärm ugnen till 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret. Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.