1,5 grädde (vispad)4 dl cremefraiche (två burkar)200 gr smält choklad(vit marabou)Skalet av en citron( tvätta citronen och riv)Blanda ihop detta till en slät smetHäll upp i glas och in i kylen
Det bästa med sommaren är att det finns så mycket gott att göra av det man har odlat i sitt land. Vår rabarber växer så det knakar och har redan hunnit med att göra rabarbersaft och dricka upp den
För cirka 1 vecka sedan så fyllde min son 9 år och det bjöds så klart på fika. Jag hade inte lagt ned allt för mycket tankeverksamhet angående vad själva fikat skulle bestå av mer än kardemummabullar med pepparkaksfuyllning men det slutade i alla fall med att jag gjorde en marängtårta… Kan ni tänka er, en marängtårta med chokladtryffel och jordgubbar mitt i ”vintern”
Dessert med mascarpone och biscotti. Publicerat 2015-08-27 21. 25. 55 i. Dessert. Den här desserten är perfekt om du vill göra något gott, snyggt och lite speciellt men saknar tid
Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Nutellagrottor har snabbt seglat upp som en fikafavorit här hemma i huset. Vem gillar inte Nutella och kombinationen med en härlig mördeg gör de här kakorna svårslagna
Ingredienser Portioner. 6 100 g skumtomtar 5 dl vispgrädde Till garnering skumtomtar vispad grädde färska hallon Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
22 Jan. 18. 20. Dessert. 0kommentarer. I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på denna dessert. Det är en vitchokladpannacotta och en pannacotta med lime och mynta
Förra helgen hade vi några vänner över på grillkväll. Efter all den fantastiska maten som min kära man hade fixat var det dags för min cheesecake med färska jordgubbar och hallon
1. Rödbetor. Värm ugnen till 200 grader. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg rödbetsklyftorna i en ugnsfast form och tillsätt olja, honung samt salt och peppar efter smak